-
Zdrowie
Skóra
- Atopowe zapalenie skóry (AZS)
- Opryszczka
- Trądzik
- Wszy i pasożyty skórne
- Kurzajki i brodawki
- Mięczak zakaźny
- Trądzik różowaty (rosacea)
- Grzybica
- Łupież
- Łojotokowe zapalenie skóry
- Wypadanie włosów
- Łuszczyca
- Łagodzenie objawów ospy
- Rany i gojenie
- Oparzenia
- Na blizny
- Odleżyny
- Nadpotliwość
- Ukąszenia owadów
- Stłuczenia i siniaki
- Egzema
- Ochrona i odżywienie skóry
- Przebarwienia
-
Witaminy i suplementy
- Higiena i materiały opatrunkowe
-
Mama i dziecko
- Sprzęt medyczny
-
Kosmetyki
- Strefa wiedzy
Naturalny olejek eteryczny cytronelowy o wielu zastosowaniach.
Olejek cytronelowy, 10ml - opis produktu
Olejek cytronelowy jawajski KEJ – znany ze świeżego, słodkiego, cytrusowo-kwiatowego zapachu z nutą drzewną. Pozyskiwany poprzez destylację trawy z parą wodną. Intensywna nuta górna. Cymbopogon Winterianus Herb Oil
Działanie kosmetyczne:
- tonizujące,
- dezodorujące,
- niweluje nieprzyjemny zapach potu,
- stosowany do aromatyzacji mydeł,
- wykorzystywany w przemyśle do perfumowania dezodorantów, detergentów i innych produktów chemii gospodarczej,
- olejek dobrze łączy się z olejkiem geraniowym, cytrynowym, bergamotowym, pomarańczowym, sosnowym i cedrowym.
Sposób użycia
Olejek stosować do:
- Kąpieli: Wlej do ½ wanny ciepłej wody 2-3 kropli olejku.
- Masażu: Wymieszaj 1-2 krople olejku z łyżką stołową dowolnego oleju bazowego np. arganowego, jojoba, z wiesiołka.
- Pielęgnacji skóry i włosów.
Przeciwwskazania
Nie stosować u kobiet w ciąży.
Ostrzeżenia
Nie stosować nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę. W celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji alergicznych przed zastosowaniem zaleca się wykonanie próby na małym fragmencie skóry (kroplę olejku rozpuścić w łyżce stołowej oleju roślinnego i nanieść na skórę).
Skład (INCI)
Cymbopogon Winterianus Herb Oil, Geraniol*, Citronellol*, Limonene*, Eugenol*, Linalool*, Farnesol*, Citral*
* naturalnie występujące w surowcu.
| PKWIU | 20.53.10.0 |
| Rodzaj | Kosmetyk leczniczy |
| EAN | 5904617187244 |
| BLOZ_07 | 7078107 |
- Postać
- olejek
- Cecha postaci
- eteryczny
- Aplikacja
- do inhalacji
- Podawanie
- Naskórnie
- Typ produktu
- Kosmetyk
- Działanie
- Zewnętrzne