Kej, Olejek pomarańczowy, 10 ml

Kej, Olejek pomarańczowy, 10 ml

Olejek pomarańczowy, pozyskiwany z tłoczenia skórek owoców, to naturalne bogactwo do pielęgnacji skóry. Jego odświeżające i ściągające działanie pomaga odmłodzić oraz wygładzić skórę, jednocześnie pomagając w walce z cellulitem i zanieczyszczeniami. Doskonały wybór zarówno dla skóry wrażliwej i suchej, jak i tłustej, mieszanej oraz dojrzałej. Można go także wykorzystać do pielęgnacji tłustych włosów.

Obecnie brak na stanie
10,50 zł

 

Kej, Olejek pomarańczowy, 10 ml - opis produktu

Olejek pomarańczowy, pozyskiwany z naturalnych skórek pomarańczy, to niezastąpiony składnik pielęgnacyjny. Jego odświeżający efekt przynosi ukojenie i odmładza skórę, niwelując jednocześnie cellulit oraz oczyszczając ją. Ten uniwersalny olejek jest odpowiedni zarówno dla skóry wrażliwej, suchej, jak i tłustej, mieszanej, a także dojrzałej. Doskonały także do pielęgnacji włosów o skłonnościach do przetłuszczania się.

Olejek pomarańczowy otrzymywany jest metodą tłoczenia na zimno skórek owoców pomarańczy, pozostałych po produkcji soku. Pod względem wielkości produkcji zajmuje pierwsze miejsce na świecie z roczną produkcją ponad 55 000 ton! Z uwagi na swój zapach i skład chemiczny wykorzystywany jest głównie w przemyśle spożywczym do aromatyzowania napojów i wyrobów cukierniczych.

Przez stosunkowo niską cenę olejku pomarańczowego używa się powszechnie do produkcji różnych środków zapachowych. Co zaskakujące mimo swoich właściwości przemysł perfumeryjny i kosmetyczny wykorzystuje olejek w stosunkowo niewielkim stopniu. Częściej można spotkać go w składzie odświeżaczy powietrza, a także artykułach chemii gospodarczej. Wśród głównych właściwości olejku wymienia się przede wszystkim takie:

  • działa odświeżająco i ściągająco,
  • odmładza i wygładza skórę,
  • pomaga niwelować cellulit oraz zanieczyszczenia skóry,
  • zalecany do skóry wrażliwej i suchej oraz tłustej, mieszanej i dojrzałej,
  • stosowany przy tłustych włosach,
  • olejek pomarańczowy dobrze łączy się z olejkiem cynamonowym z kory, goździkowym z pąków, geraniowym, lawendowym.

Sposób użycia

  • w kąpieli: wlej do ½ wanny ciepłej wody 2 krople olejku.
  • podczas masażu: wymieszaj 1-2 krople olejku z łyżką stołową dowolnego oleju bazowego np. arganowego, jojoba, z wiesiołka lub łyżką oliwy z oliwek.
  • do nawaniania pomieszczeń przy pomocy kominków zapachowych i dyfuzorów
  • do pielęgnacji skóry i włosów.

Z uwagi na popularność olejku jest on powszechnie akceptowany i polecany do szerokiego zastosowania w formie inhalacji, ale przede wszystkim kąpieli i masażu. Obecnie przyjęło się, że olejek pomarańczowy działa pobudzająco, odświeżająco, łagodząco, pomaga przywrócić pozytywne myślenie i umocnić je. Jednocześnie duża część literatury opisuje pozytywny wpływ olejku pomarańczowego na łagodzenie stanów depresyjnych i lękowych oraz napięcia i skurczów mięśni.

Naturalny olejek wykazuje silne działanie antycellulitowe, skutecznie wspomaga walkę z nim i dlatego jest jednym ze składników olejku antycellulitowego KEJ, którego regularne stosowanie przynosi pierwsze efekty już po 4 tygodniach! Bez użycia nieprzyjemnych dla wielu peelingów, wysuszania skóry czy korzystania z kosmetyków z konserwantami.

Mimo tego, że większość olejków nie powinna być stosowana w trakcie ciąży to olejek pomarańczowy jest jednym z wyjątków. Nie stwierdzono żadnych przeciwwskazań do stosowania go w ciąży. Pamiętajmy jednak, że olejek jest produktem silnie stężonym i należy używać go zgodnie z zaleceniami, a w przypadku ciąży skonsultować to z lekarzem.

Ostrzeżenia

  • Nie stosować na skórę, która ma być wystawiona na działanie promieni słonecznych i lamp UV.
  • Nie stosować nierozcieńczonych olejków bezpośrednio na skórę. W celu wyeliminowania niekorzystnych reakcji alergicznych przed zastosowaniem zaleca się wykonanie próby na małym fragmencie skóry (kroplę olejku rozpuścić w łyżce stołowej oleju roślinnego i nanieść na skórę).

Składniki (INCI)

Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Limonene, Linalool, Citral, Citronellol, Geraniol





Postać
olejek
Cecha postaci
eteryczny
Aplikacja
do inhalacji
Typ produktu
Kosmetyk
7026562
16923
5904617187053
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości dotyczących stosowania, przechowywania czy składu produktu prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny.
Apteka nie prowadzi sprzedaży hurtowej. W przypadku leków i produktów z ustaloną ceną urzędową, maksymalna ilość danego produktu w zamówieniu wynosi 20 opakowań.

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Produkt dodany do listy ulubionych